Köpvillkor

Köpvillkor RM Jakt

RM Jakt med organisationsnummer 559108-2259, VAT SE559108225901

Kontaktuppgifter

Tel: 010-188 20 20
Mail: info@rmjakt.se

Adress: Hemvägen 9C, 95731 ÖVERTORNEÅ

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi svarar på frågor som rör ordrar senast inom 48 timmar, men oftast betydligt snabbare.

Dessa köpvillkor gäller endast för leveranser inom Sverige och vi ingår ej avtal med köpare under 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande.

För leveransvillkor till Danmark och Finland tillkommer fraktkostnader som framkommer tydligt i kassan innan utcheckning.

Beställning

Hos RM Jakt beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. RM Jakt tar emot din beställning när du slutför köpet i kassan. Genom att klicka på knappen "Slutför Köp" accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning. När vi har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Tack för din order nr" med orderbekräftelse  och köpvillkor till den e-postadress som du angav när du beställde. Du får också en spårningslänk för din beställning direkt varan lämnar vårt lager.

Leverans och frakt

Vi samarbetar med DHL, PostNord och Bussgods vid leveranser. Vi tillämpar en enhetsfrakt om 59kr oavsett hur lite eller hur mycket du beställer. På särskilt tunga eller skrymmande leveranser kan extra fraktkostnader tillkomma, i så fall framgår det både på produktsidan samt i kassan.

Vår ambition är att du som kund alltid ska få din leverans så snabbt som möjligt. Har vi varan på lager försöker vi skicka godset nästa vardag. Om vi inte får kontakt med dig och inte kan leverera hela din order inom 10 arbetsdagar kommer vi att delleverera så stor del av beställningen som möjligt, givetvis utan extra kostnad för dig som kund.

Ditt valda fraktsätt kan komma att ändras beroende på pris, leveranstid och transportörens villkor.

Ammunition

Ammunition och krut fraktas med Bussgods till enhetsfrakten 295 kr. Ammunition är licenspliktigt och kräver att du har en licens för ett vapen som ammunitionen är ämmad för. Varor i dessa grupper ingår ej i fria byten då det är farligt gods.

Leveransförsening

Om en försening skulle uppstå, informerar vi utan dröjsmål om anledningen och upplyser om en ny leveranstidpunkt. Om vi inte kan åtgärda felet inom skälig tid, har du som kund rätt att häva köpet utan kostnad. Detta gäller även specialbeställningar.

Leveranstider

  • Normalt sett skickas en lagervara alltid senast första vardagen efter din beställning, är varan tillfälligt slut meddelar vi er leveranstiden snarast möjligt.
  • Vissa varor lagerförs ej, och där framgår texten tydligt om vår leveranstid.- Till exempel: Skickas från oss inom 3 till 8 vardagar
  • Lagerförs under säsong - innebär att varan i regel lagerförs endast under aktuell säsong.
  • Förbeställning – innebär att varan för närvarande inte finns hos leverantören men finns till förbeställning.

Frakttider

Frakttiden beror på vilket transportsätt du har valt. Med DHL får du din leverans oftast  inom 3-5 vardagar, medans Postnord levererar på 1-3 vardagar. De lite större leveranserna skickas i regel med DHL eller Bussgods och tar 4-8 dagar beroende på vart i landet de ska levereras. Dessa är uppskattade tider och är ej något vi på RM Jakt kan påverka.

Transportansvar

Vi tar fullt ansvar för varor som skadas eller kommer bort när din order levereras till dig. Om du upptäcker att godset du mottar är fraktskadat vid leverans ber vi dig ange detta på fraktsedeln redan när du kvitterar ut varan samt kontakta oss snarast.

Om du returnerar en vara till oss är det du som kund som ansvarar för godset. Fyll i och skicka med retursedeln som du fick med din beställning. Det är mycket viktigt att du packar ner varan noga så att den inte skadas. Även originalförpackningen måste vara i oskadat skick. Med originalförpackning menar vi till exempel skokartonger och andra förpackningar som varan kom i. Eventuella storleks- och prislappar måste sitta kvar i varan. Använd  alltid ett ytteremballage utöver originalförpackningen om du returnerar en vara till oss. Tänk på att inte tejpa eller klistra någonting direkt på originalförpackningen. En skadad vara eller förpackning kan innebära prisavdrag. Naturligtvis har du rätt att öppna till exempel en blisterförpacking för att kunna granska varan utan prisavdrag. 

Betalning

RM jakt använder i första hand Svea Checkout för betalning. Genom Svea Checkout kan du betala din beställning med faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning från din bank.

Alla transaktioner skickas krypterat via SSL (Secure Sockets Layer) och är helt säkra. För maximal säkerhet använder vi även 3DSecure. Våra betaltjänster är certifierade enligt kort-industrins nya skärpta säkerhetskrav PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), vilket ger högsta möjliga säkerhet vid kortbetalningar.

Faktura

För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år.
Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Väljer du att betala med faktura får du en faktura med 14 dagars kredit utställd i samband med leveransen av dina varor. Fakturor betalas till vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift och dröjsmålsränta.

Kredittiden är alltid minst 14 dagar från fakturadatum. Näringsidkare kan, när det så anges i kassan, erbjudas en kredittid på 30 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen lämnar vårt lager. Fakturan levereras utan avgift till e-post, väljer du pappersfaktura tar Svea Svea Ekonomi AB ut en avgift.

Vid utebliven betalning tillkommer påminnelseavgift om f.n. 60 kr och för eventuellt inkassokrav f.n. 180 kronor. 

Delbetalning

Genom Svea Ekonomi AB erbjuder vi även möjlighet till delbetalning. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. 

Kontokredit

Genom Svea Ekonomi AB erbjuder vi även möjlighet till kontokredit som du kan läsa mer om här

Om du vill lämna meddelande på din order kan du göra det i kassan innan du godkänner din beställning. Klicka då på "Avancerad Kassa" som du hittar på höger sida, direkt under kundvagnen.

Priser

För alla medborgare som är bosatta inom EU gäller att samtliga priser är dagsaktuella priser inklusive antingen 25%, 12% eller 6% moms. Moms och eventuella fraktkostnader redovisas alltid innan köpet bekräftas i kassan. På specialbeställningar av varor som skickas direkt från tillverkaren (exempelvis vapenskåp) kan extra fraktkostnader tillkomma vid utlandsleveranser. Om din order berörs av någon extra fraktkostnad kommer du alltid att kontaktas för godkännande av kostnaden innan leveransen påbörjas.

Vi reserverar oss för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera ordrar på produkter med uppenbart felaktiga priser.

Ångerrätt

Som privatperson har du en laglig ångerrätt på 14 dagar från det att du mottagit din leverans. Vill du under denna tid skicka tillbaka din vara för antingen byte eller återköp så ber vi dig fylla i vår Retusedel, det underlättar hanteringen för vår lagerpersonal och möjliggör en snabbare och smidigare process för dig som kund. Tiden för ångerrätten räknas från det att du mottagit varan. 

För en returfraktsedel mailar du in ett ärende med ordernummer till lager@rmjakt.se så skickar vi dig denna via mail.

Vi debiterar 99kr för returfrakten som dras av vid återbetalning.

Vid retur av varor med hemleverans eller annan dyrare frakt så står du som kund själv för returfrakten.

Tänk på att för att de returnerade produkterna ska kunna anses som oanvända måste dessa vara i väsentligt oförändrat skick. När använda varor returneras kommer vi göra en värdeutvärdering av varan. Du kommer att få en återbetalning efter värdeavdraget enligt lag. Värdeminskningen kan sträcka sig upp till 100 % i det fall varan inte går att sälja igen.

Enligt  svensk lag kan du använda Konsumentverkets standardformulär för att åberopa ångerrätten, den återfinns här.

Observera att hygienartiklar, öppnade lockpipor underkläder (kalsonger, trosor, strumpor) och livsmedel är undantagna ångerrätten och kan ej returneras. Aktiverade Tracker Licenser är borttagna från ångerrätt. 

Vid retur och byte av vapenskåp eller skogspulkor tillkommer självkostnadsfrakt.

Returadress:

RM Jakt AB

Hemvägen 9C
957 31 Övertorneå

Om du väljer att utnyttja ångerrätten betalar vi tillbaka varans köpesumma inom 14 dagar från det att du meddelar oss att du vill returnera. Du som kund betalar alltid returfrakten. Vi återbetalar med samma betalsätt som du använde. Vi förbehåller oss rätten att hålla inne med återbetalning tills dess att varan har kommit i retur. Om detta innebär längre tid än 14 dagar görs återbetalning omgående när returen kommer oss tillhanda. Om du skickar tillbaka en vara till oss är det du som kund som ansvarar för godset.

Alla våra varor går att skicka tillbaka med DHL, PostNord eller motsvarande. Lämnar du en ny order i samband med byte tar vi inte ut någon fraktavgift.

För ej uthämtade beställningar debiteras en kostnad på 300kr för att täcka upp vårt administrativa arbete och frakter. Försändelsen ligger hos ombudet i 14 dagar innan den returneras till oss.

Reklamationer

Om du vill reklamera en vara ber vi dig kontakta oss innan du returnerar varan. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet.

Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan eller skador som uppkommer innan produkten levereras till dig som konsument. Reklamationsrätten gäller inte vid normalt slitage eller åldrande av produkten. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts dock senast två månader efter inköp. Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar. Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att snarast kontakta vår kundservice på: info@rmjakt.se.

Vid godkänd reklamation skall kunden hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Kostnader för att returnera en felaktig produkt ersätts av RM Jakt. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig.

Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden. Vi följer alltid nämndens rekommendation. EU:s gemensamma tvistlösningssida ODR hittar du här.

ARN
Box 174
101 23 Stockholm

 

Policy

Dina personuppgifter som du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras, säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke.

Vår enda tanke med att samla in och spara informationen är att kunna ge dig bästa möjliga service.

Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren.

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, så kallade session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Det kan till exempel gälla vad du har lagt i din varukorg.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i dessa villkor om det beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

Övrigt

För övriga frågor gällande villkor, lagar och dina rättigheter som konsument så kan du besöka konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se

För leveranser till Danmark och Finland gäller specifika frakter som framkommer väl innan utcheckning. Till dessa länder skickas ej skrymmande eller licenspliktiga varor som ammunition eller krut.

Produktbilder och teknisk information

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Skulle produkten inte motsvara den tekniska informationen vi har uppgett så har du som konsument alltid rätt att reklamera varan och få full återbetalning.
Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Vi tar våra produktbeskrivningar och bilder från leverantörer, internet samt skapar egna texter.
Källor kan vara Swedteam.se, Prisjakt.se, Fondprodukter.se, Garmin.se etc

Marknad

Vid godkännande av våra köpvillkor godtar du även att SMS och e-post marknadsförin kan förekomma.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.